Publicaties

Artikelen, blogs en bijdragen

Bij Mees, blogs (2019),
JSW, artikel ‘Vriendschap’ (2018-4)
Lotje & Co, columns (2017, 2018),

Vertalingen en bewerkingen

Voetbal, Ars Srcibendi
Tennis, Ars Sribendi

Educatieve uitgaven

Leesparade
Op Stap

Novelles en literaire publicaties 

Twee korte verhalen in lit. tijdschrift ‘Opspraak’ (2009),
Sneeuwengel (Parelz, 2009),
Dwaalwit (2010, Parelz).

Gedichten

Leesparade: ‘Mijn kat’

Bijzondere projecten

reddingsactie-koi

‘Vissen, vissen, vissen – reddingsactie Koi’ is een kinderboek dat ik in 2013 samen met Samantha Klop maakte. Voor haar opleiding aan Artez maakte ze als stageproject de tekeningen bij dit verhaal.

‘Reddingsactie Koi’ gaat over Daan, die dol is op vissen en Michael, die dol is op gamen. Daan leert Michael hoe je op een nette manier visjes kan vangen. En Michael leert Daan hoe je met de computer raadsels kunt oplossen. Bijvoorbeeld waarom er ineens Koi-vissen in de vijver in het park zwemmen. Daar horen ze niet!

We gaven het boek uit in eigen beheer bij Pumbo en je kunt het nog steeds hier bestellen. Dit boek ligt dus niet bij de bieb.

Het feest, de engel en de fiets

‘Het feest, de engel en de fiets’ verscheen eerder in mijn bundel ‘Dwaalwit’ bij uitgeverij Parelz en is nu nog beschikbaar als novelle voor je kobo.

Annelore, handelaar in kunst, herinnert zich … de wereld. Maar in haar wereld zitten scheuren, die steeds groter worden. De weg naar huis die plotseling niet meer bestaat, familieleden die verschijnen en verdwijnen. Krijgt ze haar grip nog terug of verdwaalt ze voorgoed in een wereld van sneeuw?

© 2018 by Ingrid Bilardie