Schrijfcoach

 


Heb je een schrijfcoach nodig?

Wat doe ik, als schrijfcoach? 

Ik kijk naar je techniek: heb je al het gereedschap dat nodig is om een goed verhaal te vertellen?

Ik kijk naar je plan of je samenvatting, is je verhaal goed opgebouwd, is het logisch, spannend en nodigt het uit tot doorlezen?

Ik kijk naar je zinnen: leest je tekst prettig, kloppen de taal en de techniek?

En tenslotte kijk ik naar de personages in je boek: hoe ontwikkelen zij zich?

Bovendien moedig ik je aan, zeur ik aan je hoofd dat je door moet zetten en door moet gaan en vertel ik je wat je al goed doet en waar je nog aan kunt werken. Alles, zodat jij het boek schrijft dat je altijd al wilde schrijven.

Wat krijg je van me? 

Samen met jou maken we een plan van aanpak. Wat voor boek wil je schrijven, wat is je doel en waar kan ik je bij helpen.

Mag non fictie ook?

Ja, hoor. Ook als je een levensverhaal, een biografie of een ander non fictie boek wilt schrijven kan ik je helpen met de techniek van het schrijven en de opbouw van je boek.

Wat kost het?

45 euro per uur. Je bepaalt zelf hoeveel uur je me aan het werk zet en waar je me bij wilt laten helpen.

Wat vinden anderen?

Karen den Dekker: ‘Ingrid geeft je lucht en humor. Waar jij vastzit in je tekst, pakt Ingrid door. Ze laat je opnieuw denken en schrijven. Geen commando’s of opdrachten. Al zou je dat laatste soms wel willen.’

Rianne Verwoert: ‘Ingrid heeft mij echt super goed begeleid bij het schrijven van mijn chicklits! Ze doet dit op een fijne en gemoedelijke manier. Haar tips hebben ervoor gezorgd dat ik steeds beter leerde schrijven en uiteindelijk mijn boeken kon uitgeven! Mijn schrijftechniek is met grote stappen vooruitgegaan. Ook mijn uitgever kon dit merken .’

IMG_6606————————————————————————————————————————————

Schrijven in opdracht

Met plezier lezen is ontzettend belangrijk.
Lezen staat aan de basis van ons leven. Je opleiding verloopt beter als je goed en vlot leest. Je basiskennis wordt breder als je kennismaakt met andere mensen, die andere levens leiden. En het opzoeken van nieuwe informatie gaat veel makkelijker als je geleerd hebt om een tekst snel door lezen.
Omdat ik kinderen wil helpen om te leren lezen en er plezier in te hebben, vind ik het altijd weer een eer als ik een boek voor hen mag schrijven.
————————————————————————————————————————————-

Workshop in de klas: ‘Fantaseren kan je leren’

De workshop ‘fantaseren kun je leren’ is een les van 2 tot 3 uur waarin we met de klas bedenken, hoe je een verhaal kunt bedenken. Het is een interactieve les waaraan de hele klas mee kan doen. We gaan tekenen, kleuren, raden en lezen en natuurlijk fantaseren.

De workshop kan geschikt gemaakt worden voor alle groepen van het basisonderwijs en de onderbouw van het VMBO.

Deze lessen zijn alleen beschikbaar in de bollenstreek. De workshop kost 150 euro per les, waar een groep tot 30 leerlingen aan mee kan doen.