Diensten

Verhalen en artikelen schrijven

‘Verhalen vertellen’: wij mensen hebben het nodig.

Verhalen om elkaar te waarschuwen voor gevaar. Om elkaar de weg te wijzen in de duisternis. Zodat we niet te vergeten wie we zijn, waar we vandaan komen en waar we naartoe willen.

In elk goed verhaal zit een boodschap. Geef me de boodschap en ik schrijf het verhaal.

————————————————————————————————————————————-

Workshop in de klas: ‘Fantaseren kan je leren’

De workshop ‘fantaseren kun je leren’ is een les van 2 tot 3 uur waarin we met de klas bedenken hoe je een verhaal kunt bedenken. Het is een interactieve les waaraan de hele klas mee kan doen. We gaan tekenen, kleuren, raden en lezen en natuurlijk fantaseren.

De workshop is geschikt voor alle groepen van het basisonderwijs en de onderbouw van het VMBO.

De workshop kost 150 euro per les, waar een groep tot 30 leerlingen aan mee kan doen. Jaarlijks kies ik een aanvraag uit waar ik de workshop cadeau aan doe.

Momenteel kan ik deze les alleen geven in de bollenstreek, omdat ik anders niet op tijd terug ben voor mijn andere werk: de zorg voor de leukste.

————————————————————————————————————————————-

Manuscriptbegeleiding

De kosten rondom manuscriptbegeleiding zijn 45 euro per uur. In die tijd lees ik ongeveer 1800 tot 2400 woorden.

Waar kijk ik naar? 

– is je verhaal goed opgebouwd, is het logisch, spannend en nodigt het uit tot doorlezen? Leest je tekst prettig, kloppen de taal en de techniek?

– hoe ontwikkelen je personages zich: vormen ze een geheel, klopt hun handelen bij het karakter dat je neer wilt zetten?

– Vertel je wat je wilt vertellen, komt je boodschap naar voren?

Wat krijg je van me? 

– stap voor stap werken we aan je schrijftechniek met persoonlijk advies

– voorstellen tot verbetering, zowel op zinniveau als over je hele verhaal

– aanmoediging en inzicht in wat al goed gaat

————————————————————————————————————————————-

Karen den Dekker: ‘Ingrid geeft je lucht en humor. Waar jij vastzit in je tekst, pakt Ingrid door. Ze laat je opnieuw denken en schrijven. Geen commando’s of opdrachten. Al zou je dat laatste soms wel willen.’

Rianne Verwoert: ‘Ingrid heeft mij echt super goed begeleid bij het schrijven van mijn chicklits! Ze doet dit op een fijne en gemoedelijke manier. Haar tips hebben ervoor gezorgd dat ik steeds beter leerde schrijven en uiteindelijk mijn boeken kon uitgeven! Mijn schrijftechniek is met grote stappen vooruitgegaan. Ook mijn uitgever kon dit merken .’

————————————————————————————————————————————-

Persoonlijke workshop: schrijven om te ontspannen

‘Zorgen voor’ leidt soms tot ‘piekeren over’. ‘Zorgen voor’ kan ook de wens oproepen op papier te zetten wat er nu precies gebeurde, hoe is het nu allemaal gegaan.

De gebeurtenissen ‘van je af schrijven’ helpt je om je gedachten te ordenen. Je moet op een nieuwe manier nadenken over je zorgen en het zorgen voor. Je kunt niet alles op schrijven, je moet het belangrijkste opschrijven. En wat eenmaal is vastgelegd, is bewaard voor de toekomst: uit je hoofd, op papier. Het piekeren wordt hierdoor minder en er komt nieuw overzicht.

In vier tot acht persoonlijke contactsessies via de mail of whatsapp, help ik je bij dat proces van ordenen.

Wat gebeurde er nu precies, wat was de oorzaak, wat was het gevolg, welke gevoelens speelden mee, hoe schrijf je dat op.

De techniek van het schrijven komt aan bod, zodat je goed gereedschap hebt om mee te werken, maar minder intens dan bij manuscriptbegeleiding. Deze workshop kost 180 euro voor 4 sessies en 340 euro voor 8 sessies. Tussendoor verlengen mag.

————————————————————————————————————————————-

Misschien was je niet op zoek naar ‘Zorg onder woorden’ maar naar

De buitenpoorters.’ 

Woon je in de bollenstreek en kun je door je autisme niet meer naar school om je VMBO-T, HAVO of VWO diploma te halen, kijk dan eens op ‘De Buitenpoorters’. Je vindt  er links naar lesmateriaal en tips om thuis te leren.