Boeken

Al mijn boeken zijn te koop bij de boekwinkel, bij de uitgever of te vinden bij de bieb. Heel soms ligt er hier thuis nog eentje, voorzien van een handtekening.

De Drakendokter – boeken.

        9200000078510015

Deze boeken zijn speciaal extra leuk gemaakt voor kinderen met autisme. Lees er hier meer over. Ze zijn geschikt voor iedereen van 6-99 jaar.

De Drakendokter – verhalen.

       

Om kennis te maken met de Drakendokter mag je  ‘ Feest ‘ en  ‘ Kerst ‘ gratis downloaden.

De Troefreeks.

         Abby Cover

De Troefreeks Van Tricht Uitgeverij is speciaal ontworpen voor leerlingen van 11 tot 18 jaar met een andere taalontwikkeling, zoals dove jongeren. Ook voor leerlingen van het VMBO en VSO scholen zijn ze erg geschikt. Je kunt kiezen uit heel veel onderwerpen. Kijk hier maar eens.

Educatieve uitgeverij ‘Delubas’

 samenleesboeken-5-paniek-in-het-dierenziekenhuis_huge      Een haai in het IJsselmeer cover.indd

Met de Delubas-boeken leer je lezen. Het Dierenziekenhuis (E5 & M6) en Een haai (M4 & M5) zijn samenleesboeken. Je krijgt zelfvertrouwen als je merkt dat het hogere niveau ook heel goed gaat! Voor leerlingen van groep 5, 6 & 7.

 

spannend-3-duinmist_huge-2

Duinmist is een verhaal voor leerlingen van 10-12 jaar met prachtige tekeningen van Robbert Damen. Het speelt zich af in de Amsterdamse Waterleiding Duinen bij De Zilk, waar ik woon.

Het spannende verhaal waarin opkomen de mist en een ondeugend schaap een grote rol spelen, leest heel makkelijk weg. Het niveau is E4.

Over autisme en brusjes

Krokodillen in het gras gaat over de kleine Anders en zijn grote zus Silke, die op de eerste dag na hun verhuizing verdwalen. Dat is al erg genoeg, maar Anders heeft autisme en zijn zus Silke heeft haar handen vol aan haar broer. Hoe moeten ze nu toch thuis komen?

Het boek kwam uit bij uitgeverij SPW in de inmiddels gestopte reeks Nino boeken. De  ‘Krokodillen’ kosten, zolang de voorraad strekt, maar 5,– !

Borre leesclub.

‘Mars is van Zilver’ is een boekje uit de Borre-boekjesreeks voor groep 7. Twee slimme broers maken van de kale rode planeet een prachtige plek.

Averbodes Vlaamse ‘Filmpjes’.

Fee is mijn allereerste uitgave. Fee is uitgegeven bij Averbode en nog steeds verkrijgbaar. Ik ben ook nog steeds blij met de prachtige illustraties. Filmpjes zijn speciaal geschreven voor de leerlingen van groep 8.

 

Tante Sofie is mijn allernieuwste uitgave in dezelfde reeks (’19). “Wessels tante Sofie is jarig. Op haar feestje is iedereen erg voorzichtig, want tante Sofie heeft kanker. Als de kleine Jolie plots verdwenen is, wordt tante Sofie weer even de stoere politieagente die ze vroeger was. Al heeft ze dit keer Wessels hulp nodig…”