Kinder en jeugdboeken

Al mijn boeken zijn te koop bij de boekwinkel of bij de uitgever.

Maar je kan ze natuurlijk ook lenen in de bibliotheek! Is je favoriet er niet? Dan kan je altijd vragen of ze hem voor je reserveren.

De Drakendokter – boeken.

Deze boeken zijn geschikt voor kinderen van 6 – 99 jaar, en extra speciaal extra leuk gemaakt voor kinderen met autisme. De deeltjes zijn zelfstandig te lezen vanaf Avi 5.

We hebben de hoofdstukken zo gemaakt, dat ze niet eindigen met een cliffhanger maar op een logisch punt. Daardoor zijn ze ook bruikbaar voor (extra) leeslessen of logopedielessen.

Elk deeltje kan zelfstandig gelezen worden, maar als je ze op volgorde leest, bouwen ze op in moeilijkheidsgraad.

b669c-d73f89_45b1347af7674e3aa6dbc6044d0d0705

Deel 1. Gideon:

Op een dag staat Gideon, een intens verdrietige draak, op de stoep bij Killian, de drakendokter. Helaas kunnen draken erg koppig zijn als het gaat om het delen van hun problemen. Lukt het Killian om Gideon te helpen?
Als Killian de oude, stervende draak Skywender wil helpen, moet hij diep het Amazone woud in reizen. Gideon en zijn vrienden Aleks en Lorcan helpen hem daarbij.

9200000078510015

Deel 3. De Jessy draak.

Gideon kan niet meer slapen van al het kabaal: zijn buurvrouw Jessy huilt dag en nacht. Killian wil graag helpen, maar kleine babydraak Itschoe heeft ook aandacht nodig!

Deel 4. Vonk.

Gideon neemt Killian mee naar de drakenschool. De kleine, altijd ondeugende Vonk voelt zich erg ziek. Drakendokter Killian moet heel ver reizen om achter de oorzaak van Vonks problemen te komen.

Lees verder op de site van uitgeverij Graviant.

De Drakendokter – verhalen.

       

Om kennis te maken met de Drakendokter kun je  ‘Feest‘ en ‘Vrolijk kerspelsfeest‘ gratis downloaden. Met ‘Feest’ kan het thema feest voor kinderen die feestvieren lastig vinden bespreekbaar worden gemaakt. In ‘Vrolijk Kerspels-feest’ vieren de vriendjes samen kerst op de Noordpool!

De Troefreeks.

De Troefreeks Van Tricht Uitgeverij is speciaal ontworpen voor leerlingen van 11 tot 18 jaar met een andere taalontwikkeling, zoals dove jongeren. Ook voor leerlingen van het VMBO en VSO scholen zijn ze erg geschikt. Je kunt kiezen uit heel veel onderwerpen. Kijk hier maar eens.

De week waarin Bastiaan Nobel zich vreselijk vergiste.
Thema: pesten en je positie bepalen. Als Bastiaan in een boze bui een stomme opmerking maakt, denkt de pestkop van de school dat Bastiaan een mooie aanwinst voor zijn club pesters kan zijn. Al snel wordt de situatie voor Bastiaan zo onoverzichtelijk dat hij nog maar een oplossing zit: hij verstopt zich op zijn eigen zolder. Maar daar nemen zijn echte vrienden geen genoegen mee.

 Abby Cover
Abby
Thema: rouwverwerking.
Abby’s geliefde oom overlijdt en haar ouders reageren daar behoorlijk extreem op. Abby wil ondertussen maar een ding: haar oom terug. Misschien kan ze contact met hem krijgen als ze in zijn huis is en de dingen doet die hij leuk en belangrijk vond…

Educatieve uitgeverij ‘Delubas’

Met de Delubas-boeken leer je lezen. Paniek in het Paniek in het dierenziekenhuis (E5 & M6) en Een haai in het IJsselmeer (M4 & M5) zijn samenleesboeken. Je krijgt zelfvertrouwen als je merkt dat het hogere niveau ook heel goed gaat!

Voor leerlingen van groep 5, 6 & 7.

 samenleesboeken-5-paniek-in-het-dierenziekenhuis_huge

Dex en Zinzi vieren samen vakantie. Zinzi weet een gebouw dat al zo lang leegstaat dat het bijna helemaal verstopt zit tussen struiken en onkruid. Dat gebouw mag zij vast wel gebruiken voor haar grote droom: een dierenziekenhuis!

 Een haai in het IJsselmeer cover.indd

Een haai in het IJsselmeer?

De kleine boot van Harm en Britt loopt vast op een zandbank. Boven hun hoofden dreigt het onweer. Net als het er hopeloos uitziet bonkt een grote vis hun boot los. Was het een haai? Zit er echt een haai in het IJsselmeer? Britt wil perse op onderzoek uit. Voor Harm zit er maar een ding op: Britt helpen waar hij kan.

spannend-3-duinmist_huge-2

Duinmist

Duinmist is een makkelijk-lezen verhaal voor leerlingen van 10-12 jaar met prachtige tekeningen van Robbert Damen. Het speelt zich af in de Amsterdamse Waterleiding Duinen bij De Zilk, waar ik woon.

Dit spannende verhaal, waarin opkomende mist en een ondeugend schaap een grote rol spelen, leest heel makkelijk weg. Het niveau is E4.

Borre leesclub.

‘Mars is van Zilver’ is een deeltje uit de Borre-boekjesreeks voor groep 7.

Na tien maanden komen Indy en zijn familie aan op de rode planeet. Het is er stoffig en ze moeten altijd in de koepel blijven, want het lukt Indy’s vader maar niet om de planeet bewoonbaar te maken. Dan doet Indy een bijzondere ontdekking,

Over autisme en brusjes

Krokodillen in het gras

Krokodillen in het gras gaat over de kleine Anders en zijn grote zus Silke, die op de eerste dag na hun verhuizing verdwalen. Dat is al erg genoeg, maar Anders heeft autisme en zijn zus Silke heeft haar handen vol aan haar broer. Hoe moeten ze nu toch thuis komen?

Het boek kwam in 2012 uit bij uitgeverij SPW in de inmiddels gestopte reeks Nino boeken. Inmiddels is het helaas uitverkocht.

Averbodes Vlaamse ‘Filmpjes’.

Op reeks Vlaamse Filmpjes kunnen leerlingen van groep 8 die in België wonen een abonnement nemen.

Fee is mijn allereerste uitgave. Twee kinderen wachten gespannen op de geboorte van hun broertje of zusje.

Tante Sofie kwam uit in het schooljaar 18/19.
Wessels tante Sofie is jarig. Op haar feestje is iedereen erg voorzichtig, want tante Sofie heeft kanker. Als de kleine Jolie plots verdwenen is, wordt tante Sofie weer even de stoere politieagente die ze vroeger was. Al heeft ze dit keer Wessels hulp nodig…