Geen categorie

De zomer van 2018

IMG_3551

He, he, dat was een lange blogpauze.

school

Ik had hem nodig, want sinds dit schooljaar gaat Jongste niet meer naar school. Hij leert nu thuis, met hulp van zijn school, van mij en enkele begeleiders. Het kost tijd en moeite om uit te vinden hoe we het allemaal zo kunnen aankleden en indelen dat hij daadwerkelijk wat leert. En dan moet het daadwerkelijke voorbereiden en geven van de lessen natuurlijk ook. En al het regelwerk om ervoor te zorgen dat hij uiteindelijk ook een examen kan gaan doen. Gelukkig vinden we het op dit moment allebei nog erg leuk.

schrijven

Ik had de pauze ook nodig om te schrijven aan mijn boeken. Veel tijd heb ik daar niet meer voor maar het is zo leuk, dat ik het toch blijf doen. Ik schreef een jeugdverhaal voor de Belgische uitgeverij Averbode en schreef alvast een paar blogs over autisme en huiswerk maken voor een nieuw platform dat binnenkort online komt: https://bijmees.nl.

Ook schreef ik een artikel over de kinderboekenweek voor JSW magazine, dat je hier kunt nalezen als je dat leuk vindt. https://issuu.com/hjkenjsw/docs/jsw_september_2018

Bovendien werk ik in het diepste geheim aan een project dat je vast leuk vindt als je mijn blogs leuk vindt, maar helaas: diep geheim.

site

Omdat de privacywetgeving is aangescherpt hebben we deze website ook aangepakt: alle foto’s waarover we ook maar een pietsje twijfelden zijn verwijderd en vervangen door eigen foto’s. Dus als je ergens ineens een blanco vlak ziet in plaats van een foto, laat het me dan vooral weten!

We dachten na over een nieuwe lay out. Veel veranderde er uiteindelijk niet, maar in de nieuwe blogs zijn voortaan geen

Dikke koppen

meer.

sociale kaart

Tijdens de vakantie zijn we ook begonnen met het maken van een sociale kaart van zorgverleners op het gebied van autisme in de Bollenstreek, waar we dan voor het gemak maar even ruwweg de driehoek Haarlem – Hoofddorp – Leiden mee bedoelen. De kaart staat op de site van de Buitenpoorters: https://debuitenpoorters.wordpress.com/sociale-kaart/

Omdat we niet zomaar iedereen erop willen zetten, zijn we al bij een aantal bedrijven op bezoek geweest. Binnenkort zullen daarover korte blogs verschijnen op ‘De Buitenpoorters’.

Zomer 

En wat we ook gedaan hebben in de vakantie was… niets.

Gewoon lange dagen helemaal niets.

Ja, eten koken en de was doen.

De WC rollen opruimen die Jongste bij wijze van nieuwe hobby overal rondsmijt.

Beetje met de hond spelen.

Wat nadenken over blogs die ik nog voor jullie wil schrijven.

Rustig de plot van een nieuw verhaal verzinnen.

Uitslapen lukte niet zo goed, want o wat was deze zomer warm!

Maar hele dagen lang alles heel rustig aan doen en opladen voor het nieuwe schooljaar, dat lukte wel.

Nu jullie helemaal op de hoogte zijn van mijn zomer, hoe was die van jullie?!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s